Nieuwsbrief 7 juni 2017

Lieve allen,

Op La Roseraie staan alle rozen prachtig te bloeien en te geuren in alle kleuren. We genieten volop van de rijkdom van het land en eten van de eerste tuinbonen, aardbeien en kilo’s kersen! Aankomende week zullen we al deze pracht gaan vastleggen tijdens de fotografieweek met Dean. En dan is het alweer tijd voor satsang in Nederland!

Liefs, Hester

Continue reading

Nieuwsbrief 6 mei 2017

Lieve allen,

La Roseraie bloeit in alle voorjaarspracht en wij bloeien mee. We hebben heel mooie weken, zoals deze week met Roos die ons weer meeneemt in haar shamanenwereld.

De tuinen staan vol met heerlijke groentes, de vruchtenbomen hebben rijk gebloeid, de kersen en bessen rijpen al hun vruchten.

Continue reading

Agenda voor Satsang van Prajnaparamita 2017

Lieve allen,

Na een bijzonder mooie kerstretraite in La Roseraie de Sacha, hebben we het jaar uitgezwaaid met een groot vuur, oliebollen en champagne op het land. In de avond hebben we onder de schitterende sterrennacht nog een grote wandeling gemaakt. 
En nu zijn we alweer volop mooie plannen aan het maken voor dit jaar.

Continue reading

Nieuwsbrief 13 december 2016

Lieve allen,

Het is nog steeds warm weer in La Roseraie. Het is heerlijk, maar de tekenen van klimaat-verandering zijn zeer duidelijk. Voor zover we kunnen overzien kijken we vooruit. Volgend voorjaar maken we opnieuw een slag in nog beter water- en energiebeheer.
img_2837_nb-grootDe astbestpannen op de tractorschuur zijn verwijderd en we hebben op dat gedeelte een heel nieuw dak. In ditzelfde gebouw zijn alle kamers opnieuw gerenoveerd en zien er nu prachtig uit. We maken hier ook een atelier. Elektriciteit, water en een geïsoleerde vloer zijn
al gemaakt in deze prachtige ruimte, die nu vrijwel klaar is voor creative expressie! Begin volgend jaar zullen we de entrée en de voorraadruimtes van de sangha gaan renoveren en het buurland tot een levendige plek toveren. Maar eerst de kerstretraite! Nemen jullie weer bomen mee om in ons nieuwe bos te planten? Berken zijn het fijnst, die worden niet door
de hertjes gegeten.

Voor iedereen die kerstmis elders viert: heb heel mooie, gezellige, lichte dagen met elkaar!

Continue reading

Nieuwsbrief 24 november 2016

Lieve allen,

IMG_0712_244x360In La Roseraie vieren we de herfst in alle verstilde pracht. We zijn ons aan het voorbereiden op de kerstretraite en volop aan het verven en opknappen in vele ruimtes.

Thijs en Hester hebben bij de notaris het contract getekend voor de koop van het buurland met de gebouwen. Half februari verwachten we de overdracht en ondertussen worden de eerste plannen gesmeed voor het ecologisch verbouwen van het woonhuis.

Op een zonnige herfstdag is ons lieve paard A Dieu Va overleden. Ze was heel oud en al een poos ziek. Na een lang mooi leven is zij met de andere paarden, Prajnaparamita, Thijs, Hester en Vijaya om haar heen, stilletjes de paardenhemel ingegleden.

Continue reading

Nieuwsbrief 3 oktober 2016

IMG_7008_NBLieve allen,

In La Roseraie vieren we de prachtige nazomer. De tuinen zijn grote snoepvelden met vele groentes. We zijn weer van alles aan het renoveren en 9! ruimtes tegelijk aan het opknappen en verven.

En… we hebben groot nieuws!

Continue reading

Nieuwsbrief 14 september 2016

Lieve allen,

Aanstaande donderdag 15 september én ook maandag 19 september zijn er nog extra satsangs in Baarn. Daarna gaat Prajnaparamita tot 30 oktober naar La Roseraie de Sacha in Frankrijk.
In deze nieuwsbrief een volledig overzicht van de agenda voor de rest van het jaar en informatie over de weken met Meditatieve kunst in Frankrijk.

satsang_la_roseraie

Continue reading

Nieuwsbrief 27 juli 2016

Lieve allen,

Het is volop zomer in La Roseraie de Sacha. Met de warme lome dagen hebben we de klok aangepast en genieten we langer van de frisse ochtenden. Het land is gehooid, er is een nieuwe schoorsteen gemaakt en stukken van het dak boven de sangharuimte zijn vervangen. De nieuw gemaakte rietbedden die al het afvalwater zuiveren doen geweldige dienst. De Baba Lounge is geheel gerenoveerd en vele ‘kleinere’ renovaties worden gestaag uitgevoerd.

JHN_9314_L_nb_

Continue reading