Agenda voor Satsang van Prajnaparamita 2017

Lieve allen,

Na een bijzonder mooie kerstretraite in La Roseraie de Sacha, hebben we het jaar uitgezwaaid met een groot vuur, oliebollen en champagne op het land. In de avond hebben we onder de schitterende sterrennacht nog een grote wandeling gemaakt. 
En nu zijn we alweer volop mooie plannen aan het maken voor dit jaar.

Continue reading

Nieuwsbrief 13 december 2016

Lieve allen,

Het is nog steeds warm weer in La Roseraie. Het is heerlijk, maar de tekenen van klimaat-verandering zijn zeer duidelijk. Voor zover we kunnen overzien kijken we vooruit. Volgend voorjaar maken we opnieuw een slag in nog beter water- en energiebeheer.
img_2837_nb-grootDe astbestpannen op de tractorschuur zijn verwijderd en we hebben op dat gedeelte een heel nieuw dak. In ditzelfde gebouw zijn alle kamers opnieuw gerenoveerd en zien er nu prachtig uit. We maken hier ook een atelier. Elektriciteit, water en een geïsoleerde vloer zijn
al gemaakt in deze prachtige ruimte, die nu vrijwel klaar is voor creative expressie! Begin volgend jaar zullen we de entrée en de voorraadruimtes van de sangha gaan renoveren en het buurland tot een levendige plek toveren. Maar eerst de kerstretraite! Nemen jullie weer bomen mee om in ons nieuwe bos te planten? Berken zijn het fijnst, die worden niet door
de hertjes gegeten.

Voor iedereen die kerstmis elders viert: heb heel mooie, gezellige, lichte dagen met elkaar!

Continue reading

Nieuwsbrief 24 november 2016

Lieve allen,

IMG_0712_244x360In La Roseraie vieren we de herfst in alle verstilde pracht. We zijn ons aan het voorbereiden op de kerstretraite en volop aan het verven en opknappen in vele ruimtes.

Thijs en Hester hebben bij de notaris het contract getekend voor de koop van het buurland met de gebouwen. Half februari verwachten we de overdracht en ondertussen worden de eerste plannen gesmeed voor het ecologisch verbouwen van het woonhuis.

Op een zonnige herfstdag is ons lieve paard A Dieu Va overleden. Ze was heel oud en al een poos ziek. Na een lang mooi leven is zij met de andere paarden, Prajnaparamita, Thijs, Hester en Vijaya om haar heen, stilletjes de paardenhemel ingegleden.

Continue reading

Nieuwsbrief 3 oktober 2016

IMG_7008_NBLieve allen,

In La Roseraie vieren we de prachtige nazomer. De tuinen zijn grote snoepvelden met vele groentes. We zijn weer van alles aan het renoveren en 9! ruimtes tegelijk aan het opknappen en verven.

En… we hebben groot nieuws!

Continue reading

Nieuwsbrief 14 september 2016

Lieve allen,

Aanstaande donderdag 15 september én ook maandag 19 september zijn er nog extra satsangs in Baarn. Daarna gaat Prajnaparamita tot 30 oktober naar La Roseraie de Sacha in Frankrijk.
In deze nieuwsbrief een volledig overzicht van de agenda voor de rest van het jaar en informatie over de weken met Meditatieve kunst in Frankrijk.

satsang_la_roseraie

Continue reading

Nieuwsbrief 27 juli 2016

Lieve allen,

Het is volop zomer in La Roseraie de Sacha. Met de warme lome dagen hebben we de klok aangepast en genieten we langer van de frisse ochtenden. Het land is gehooid, er is een nieuwe schoorsteen gemaakt en stukken van het dak boven de sangharuimte zijn vervangen. De nieuw gemaakte rietbedden die al het afvalwater zuiveren doen geweldige dienst. De Baba Lounge is geheel gerenoveerd en vele ‘kleinere’ renovaties worden gestaag uitgevoerd.

JHN_9314_L_nb_

Continue reading

Nieuwsbrief 21 mei 2016

Lieve allen,

We hebben een prachtige tijd in La Roseraie met velen waarmee we deze weken het leven vieren. De tuinen staan er prachtig bij, in de meren zijn de waterlelies boven water, er zijn steeds meer vogels op het landgoed en alle schoonheid en diversiteit van aktiviteiten blijft overweldigen. Met Thijs en Hester hebben we hun fantastische bruiloft gevierd. Het nieuwe meer hebben we ingewijd. Haar naam vonden we geschreven op een steen die op de bodem diep onder water lag: ‘Jala Devi’, de Godin – de nymph – van het water. Ons eigen waterzuiveringssysteem is op het land aangelegd en Roos neemt ons deze week mee in haar indringende en bevrijdende shamanenwereld.

IMG_2325_NB

Continue reading

Nieuwsbrief 21 maart 2016

Lieve allen,

IMG_1168_nbIn La Roseraie is het lente, de narcissen bloeien volop en als altijd is het betovered. We hebben de afgelopen weken de vruchtenbomen gesnoeid, dode bomen omgezaagd, vele nieuwe bomen en struiken geplant en vrachtwagens vol bramen verwijderd.
De meren zijn helemaal vol, kikkerdril en nieuwe planten vertonen zich, het eerste zaaigoed komt op en het voorjaar laat haar vele beloftes al rijkelijk zien.

IMG_1139_nbWe gaan nu een ’druppelsyteem’ in de moestuin installeren. Iedere ochtend vroeg zullen de gewassen dan druppelsgewijs nat worden.
Dit zal veel water en veel gesjouw gaan schelen.
We gaan ook ons eigen rioleringssysteem aanleggen. Na een jaar voorbereiding en vele rapporten die we bestudeerd hebben, komt er op ons land een ecologische zuivering met behulp van rietbedden.

Met alles wat we ondernemen op La Roseraie – de permacultuur, de tuinen, het eten dat we zelf verbouwen – wordt iedereen geprikkeld om steeds aandachtiger en bewuster te leven.

Continue reading