Nieuwsbrief 14 september 2016

Lieve allen,

Aanstaande donderdag 15 september én ook maandag 19 september zijn er nog extra satsangs in Baarn. Daarna gaat Prajnaparamita tot 30 oktober naar La Roseraie de Sacha in Frankrijk.
In deze nieuwsbrief een volledig overzicht van de agenda voor de rest van het jaar en informatie over de weken met Meditatieve kunst in Frankrijk.

satsang_la_roseraie

Continue reading

Nieuwsbrief 27 juli 2016

Lieve allen,

Het is volop zomer in La Roseraie de Sacha. Met de warme lome dagen hebben we de klok aangepast en genieten we langer van de frisse ochtenden. Het land is gehooid, er is een nieuwe schoorsteen gemaakt en stukken van het dak boven de sangharuimte zijn vervangen. De nieuw gemaakte rietbedden die al het afvalwater zuiveren doen geweldige dienst. De Baba Lounge is geheel gerenoveerd en vele ‘kleinere’ renovaties worden gestaag uitgevoerd.

JHN_9314_L_nb_

Continue reading

Nieuwsbrief 21 mei 2016

Lieve allen,

We hebben een prachtige tijd in La Roseraie met velen waarmee we deze weken het leven vieren. De tuinen staan er prachtig bij, in de meren zijn de waterlelies boven water, er zijn steeds meer vogels op het landgoed en alle schoonheid en diversiteit van aktiviteiten blijft overweldigen. Met Thijs en Hester hebben we hun fantastische bruiloft gevierd. Het nieuwe meer hebben we ingewijd. Haar naam vonden we geschreven op een steen die op de bodem diep onder water lag: ‘Jala Devi’, de Godin – de nymph – van het water. Ons eigen waterzuiveringssysteem is op het land aangelegd en Roos neemt ons deze week mee in haar indringende en bevrijdende shamanenwereld.

IMG_2325_NB

Continue reading

Nieuwsbrief 21 maart 2016

Lieve allen,

IMG_1168_nbIn La Roseraie is het lente, de narcissen bloeien volop en als altijd is het betovered. We hebben de afgelopen weken de vruchtenbomen gesnoeid, dode bomen omgezaagd, vele nieuwe bomen en struiken geplant en vrachtwagens vol bramen verwijderd.
De meren zijn helemaal vol, kikkerdril en nieuwe planten vertonen zich, het eerste zaaigoed komt op en het voorjaar laat haar vele beloftes al rijkelijk zien.

IMG_1139_nbWe gaan nu een ’druppelsyteem’ in de moestuin installeren. Iedere ochtend vroeg zullen de gewassen dan druppelsgewijs nat worden.
Dit zal veel water en veel gesjouw gaan schelen.
We gaan ook ons eigen rioleringssysteem aanleggen. Na een jaar voorbereiding en vele rapporten die we bestudeerd hebben, komt er op ons land een ecologische zuivering met behulp van rietbedden.

Met alles wat we ondernemen op La Roseraie – de permacultuur, de tuinen, het eten dat we zelf verbouwen – wordt iedereen geprikkeld om steeds aandachtiger en bewuster te leven.

Continue reading

Nieuwsbrief 3 februari 2016

Lieve allen,

In februari zijn er nog een aantal satsangavonden en een weekend intensive in Baarn.
Vanaf 21 februari starten de retraite weken in La Roseraie de Sacha, met in de agenda weer een aantal speciale themaweken. De activiteiten van een themaweek zijn een toevoeging aan de dagelijkse meditatie en satsang. Tijdens een themaweek kun je ook komen zonder deel te nemen aan het speciale evenement. Op de website lees je hier meer over.

IMG_0427_nbHet nieuwe meer dat vorig jaar op het land van La Roseraie is aangelegd, is nu bijna helemaal gevuld met water. Het is prachtig om te zien! De plannen voor de beplanting worden nu uitgewerkt.

In het voorjaar zullen we met elkaar een mooie ceremonie voor het nieuwe meer houden. 

 

Continue reading

Agenda van Satsang met Prajnaparamita

Lieve allen,

Na een bijzonder mooie Kerstretraite in La Roseraie de Sacha is aanstaande maandag weer de eerste satsang van dit jaar in Baarn. 
12-13-14 februari is de eerste satsang weekend intensive en Prajnaparamita begint de retraites in Frankrijk weer op zondag 21 februari.
Omdat er een rijke agenda is van satsangs en speciale weken in Frankrijk bijgaand de voorlopige agenda van de eerste helft van 2016. Deze staat natuurlijk ook op de website.

Continue reading

Nieuwsbrief 21 december 2015

Lieve allen,

Vandaag is de Kerstretraite in La Roseraie de Sacha begonnen. Het is misschien al de vijftiende keer dat we deze heilige en verstilde dagen met velen van de sangha vieren.
Dit jaar is de Gayatri mantra ons Kerst-thema. hieronder zie je Haar yantra, een afbeelding die we in de tempel hebben.

Many many blessings to you and may you live your life in radiant love. Prajnaparamita

Christmas Greetings 2015

Continue reading

Nieuwsbrief 27 september 2015

Lieve allen,

Na een prachtige satsang-reis in het magische IJsland met een aantal studenten komt Prajnaparamita nog 1 keer satsang geven in Baarn voordat de retraites weer beginnen in Frankrijk. In november is zij opnieuw in Nederland en dan zijn er weer een serie satsangs en een intensive weekend.

Continue reading

Nieuwsbrief 27 augustus 2015

Lieve Allen,

Afbeelding 10-NB8

Na een lange warme zomer in La Roseraie komt Prajnaparamita volgende week weer naar Nederland. Het waren maanden van een continu komen en gaan van velen in ons prachtig
La Roseraie.

Ondanks de enorme droogte in Frankrijk hebben we de moestuinen en de bloementuinen genoeg nat weten te houden. We eten volop uit de tuinen en vele kisten met appels worden al gevuld.

IMG_4729_NB8Het grote avontuur deze maand was het graven van het meer en het maken van enkele ‘swales’ waarmee vocht veel langer op het land vastgehouden kan worden. Het wordt heel mooi, iedere dag staat er meer water in en Zenna heeft haar nieuwe zwemplaats al gevonden.

We – vooral Hester – hebben heel veel meer kennis gekregen over permacultuur en we zullen hier zeker mee verder gaan in de wijze waarop we het land bewerken. Ook zullen we de kennis in de sangha brengen. Want in al onze activiteiten op La Roseraie gaat het om het ontwaken, hand in hand met het vergroten van het bewustzijn op alle gebied.

Continue reading

Nieuwsbrief 14 juli 2015

Guru Purnima
Lieve allen,

In deze extra nieuwsbrief meer informatie over de aankomende themaweken in La Roseraie de Sacha.
Tot eind augustus is Prajnaparamita in La Roseraie. Wil je met Guru Purnima in La Roseraie zijn, geef je dan heel snel op voor de week van 26 juli – 2 augustus. Zo kunnen we voor iedereen een goed onderdak plannen.

Continue reading