Nieuwsbrief 25 augustus

Lieve allen,

Na een lange warme zomer met vele retraiteweken komt Prajnaparamita weer even naar Nederland.
Ondanks de wekenlange droogte, ook in Frankrijk, staan de tuinen in La Roseraie de Sacha er prachtig bij en eten we dagelijks met z’n allen de heerlijkste groentes en vruchten.
We hebben altijd weer nieuwe plannen voor La Roseraie. Zo hebben we 2 meertjes diep uitgegraven in de hoop water langer op het land te kunnen houden en dus ook in de zomer. Vanaf september worden er weer 2 kamers gerenoveerd en het dak van het sangha huis vervangen…! en geïsoleerd.
Het cour is deze zomer bestraat en het is super mooi en Frans romantisch geworden. In het najaar zullen we daar van alles gaan inplanten en grote bakken met boompjes neerzetten. Op Guru Purnima hebben we het cour feestelijk ingewijd.

Continue reading

Nieuwsbrief 7 juni

Lieve allen,

In zeeën van bloemen, vruchten, groentes, hoge grassen en bloeiende bomen en struiken vieren we het voorjaar in La Roseraie de Sacha. Iedere dag opnieuw is het een groot cadeau om zo te kunnen opgaan in de overweldigende natuur, de stilte en de intense sterrennachten.
Er is een lange zomer om deel te kunnen nemen aan de retraites in La Roseraie.

Continue reading

Nieuwsbrief 5 mei

Lieve allen,

Volgende week is Prajnaparamita weer in Nederland en zijn er volop satsangs, waaronder het satsangweekend van 11-13 mei.

We hebben fantastische weken in La Roseraie. Het voorjaar is ieder jaar mooier en sprankelender, en zo is La Roseraie!

 

Continue reading

Nieuwsbrief 21 maart

Lieve allen,

Prajnaparamita is weer even in Nederland. Er is aanstaand weekend een satsangweekend in Baarn. En dan is er nog een maandagavond satsang op 26 maart.

Daarna beginnen de week-retraites weer in La Roseraie de Sacha van 1 april tot 6 mei.

Het voorjaar wordt alweer uitbundig gevierd in La Roseraie. We hebben opnieuw tientallen bomen en struiken geplant, duizenden narcissen kleuren het land, de amandelbomen bloeien, de paarden rollen helemaal blij over de opwarmende grond, de tuinen zijn klaar voor het zaaigoed en gestaag gaan we door met de vele renovaties aan de gebouwen.

En daar midden in…. zijn de wekelijkse retraites, werpen velen ballast en oud leed af, lichten de mensen op en vieren we het leven, niets buitensluitend, alles toelatend.

Continue reading

Nieuwsbrief 5 februari

Lieve allen,

Binnenkort beginnen de retraites weer in La Roseraie de Sacha. De sneeuwklokjes en eerste narcissen bloeien, lathyrus en tuinbonen zijn al gezaaid, we hebben weer vele bomen geplant en we gaan uitvinden of onze eerste bananenboom op een warm plekje wil gaan opgroeien.

Van 18 februari tot 18 maart is Prajnaparamita in La Roseraie en zijn er 4 retraite weken. Daarvoor, op zaterdag 17 februari, is er een satsangdag in Baarn.
Opgave bij Joke: intensive@prajnaparamita.nl

Continue reading

Kerstwens

Dear all,

Here we send you our Christmas greetings from La Roseraie de Sacha!

Lots of love from Prajnaparamita, Vijaya, Thijs, Hester and Julie

If the Youtube video shown below does not appear immediately, click on this link.


Top

Nieuwsbrief 4 november 2017

Lieve allen,

We hebben een prachtige nazomer in La Roseraie de Sacha. Er is een overweldigende oogst uit de moestuinen, waar we nog steeds – en voorlopig – iedere dag uit eten. De appels zijn ieder jaar groter en zoeter, en we hebben er 2000 kg van omgetoverd tot heerlijk sap.

De week met de 24uurs recitatie van de mantra van Padmasambhava was zo diep, krachtig en transformerend, dit roept ons om vaker te gaan doen.

We zijn nu weer met grote verbouwingen en renovaties bezig. Het wordt allemaal super mooi en funky en we verwachten het met de kerstretraite klaar te hebben.

Prajnaparamita komt weer naar Nederland tot begin december en aanstaande maandag is alweer de eerste satsang in Baarn.

Continue reading

Nieuwsbrief 21 augustus 2017

Lieve allen,

We hebben lange prachtige zomerse weken gehad op La Roseraie.

En nu kondigen de eerste herfstgeuren en een dagelijkse overvloedige oogst aan groenten en vruchten het eind van de zomer aan.

Guru Purnima hebben we weer uitbundig gevierd. Hartelijk dank aan jullie allen voor het bijzondere kado dat ik heb gekregen: een honderd jaar oude gecalligraveerde tekst van een abt uit een zen klooster in Japan, schitterend!

En al gauw beginnen de satsangs weer in Nederland. Hieronder vind je de data:
Continue reading

Nieuwsbrief 7 juni 2017

Lieve allen,

Op La Roseraie staan alle rozen prachtig te bloeien en te geuren in alle kleuren. We genieten volop van de rijkdom van het land en eten van de eerste tuinbonen, aardbeien en kilo’s kersen! Aankomende week zullen we al deze pracht gaan vastleggen tijdens de fotografieweek met Dean. En dan is het alweer tijd voor satsang in Nederland!

Liefs, Hester

Continue reading

Nieuwsbrief 6 mei 2017

Lieve allen,

La Roseraie bloeit in alle voorjaarspracht en wij bloeien mee. We hebben heel mooie weken, zoals deze week met Roos die ons weer meeneemt in haar shamanenwereld.

De tuinen staan vol met heerlijke groentes, de vruchtenbomen hebben rijk gebloeid, de kersen en bessen rijpen al hun vruchten.

Continue reading