La Roseraie de Sacha

Non dual retreat center for Awakening

Awakening
and the art of natural living

La Roseraie de Sacha, de rozentuin van Sacha, is de naam van het landgoed in midden Frankrijk, waar Prajnaparamita retraites geeft.

Sacha betekent waarheid, die kwaliteit van waarheid die waar is voor iedereen, altijd, overal. Dit is de naam van onze eeuwenoude spirituele traditie.

Robuuste charme

Het landgoed is oud, heel oud, zo’n 600 jaar oud. Qua architectuur is het zowel heel vrouwelijk door de charme, als ook mannelijk door de robuustheid. Het ligt in een landelijke omgeving, met kleine weggetjes en heggen tussen de velden. Er zijn vele indrukwekkende bomen op het terrein, er zijn verschillende bronnen, enkele meertjes, grote moestuinen en vruchten boomgaarden. Je kunt uren zwerven op het schitterende terrein van 24 hectare.

Een indruk…

Weldaad

Het is zo stil, zo omhuld, maar ook open met vergezichten. Wij wonen hier met onze hond Zenna, een paar poezen, paarden, duizenden vogels, herten, eekhoorntjes, hagedissen en salamanders en allerlei wonderlijke dieren die nieuw voor ons zijn…

Wat een bevrijdende weldaad om het denken te laten rusten, om te openen, toe te laten en niet langer vast te hoeven houden, om waarheid en liefde te leven, totaal.

Retraite

Vrijwel het hele jaar door geeft Prajnaparamita hier iedere week een retraite. Er is veel satsang en meditatie, er zijn overheerlijke vegetarische maaltijden, het meeste uit onze eigen biologische tuinen. Er wordt nauwelijks gepraat en hoe makkelijk is het dan hier om op te gaan in de natuur en je te verwonderen.

Tijdens de retraites word je aangemoedigd ieder moment te leven in het licht van gewaarzijn. De meditaties, de satsangs, een klusje in de tuinen of op het land – is er werkelijk verschil wanneer je eenvoudig aandachtig aanwezig bent?