Lieve allen,

Het is al enkele weken lente in La Roseraie de Sacha. De narcissen bloeien volop, bomen en struiken laten al vele groene blaadjes zien en overdag zijn we in t-shirts buiten.

Waterbeheer naar een hoger plan

Een student hydrologie heeft hier 2 weken gelogeerd en een studie gedaan van het land voor zijn afstudeerscriptie. We wachten zijn suggesties af om ons waterbeheer op een hoger plan te kunnen zetten.

Wouter van Eck die ook zou komen om ons te adviseren voor een aan te planten voedselbos, moest helaas afzeggen voor nu vanwege een onverwacht medisch akkevietje. Zodra we een nieuwe datum voor zijn bezoek hebben, komt dat op de site.

31 MAART – 7 APRIL

Speciale retraite-week
met Freek Strating, een meester in de kunsten. 

Freek noemt zichzelf ‘kunstverzorger’. Hij is omlijster, restaurateur, conservator, historicus, boekbinder en kunstliefhebber. Een echte kunstenaar!
Hij leert je kijken, in één oog opslag ziet hij wat er nodig is. Hij heeft zoveel kennis, passie en liefde voor zijn vak en het leven, dat je helemaal vervuld raakt wanneer je samen met hem bent. Ook als je niet zo veel van kunst weet. 

Samen met hem gaan we het grote doek met de Boedddha’s op stof rijgen, we gaan de grote Indiase posters monteren en de achtergevel van de tractorschuur met Prajnaparamita’s beschilderen. Wat een unieke kans om deze meester-kunstenaar te kunnen ontmoeten tijdens een retraite op La Roseraie de Sacha en met hem grote kunstwerken te maken!

Kennis en bewustzijn

Plannen met studenten uit Wageningen zijn in de maak voor het verkrijgen van kennis op allerlei gebied, zoals: immunologie van planten en bomen, ziekteleer en natuurlijke behandelmethodes, kennis over zaden, erosie en bodembeheer, nieuwe kennis over aanplant in het veranderend klimaat, het ‘climateproof’ maken van La Roseraie – een eindeloze grote wereld van kennis en bewustzijn.

De renovaties in de gebouwen gaan gestaag door, in de tuinen wordt gezaaid en geplant en we hebben heerlijke weken met elkaar.

Dank uit India

De donaties die wij aan de tempel van de ashram van Maharaji gedaan hebben, zijn dankbaar in ontvangst genomen.
Hier is een woord van dank van swami Bushan >>

Het eerste prachtige filmpje van La Roseraie is gemaakt, geniet!

Met veel dank voor de grote liefdevolle inzet van Julie, Simon, Bram, Jasper en Deshna.

Wil je de nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en ontvang nieuws en de nieuwste satsang videoclips van Prajnaparamita direct in je inbox.