Online satsang via zoom

Satsang bijwonen via Zoom

Hier vind je alles wat je moet weten voor het volgen van satsang met Prajnaparamita via Zoom.
Zelfs als je een ervaren zoom gebruiker bent, lees graag even deze aanwijzingen door aangezien enkele dingen specifiek zijn voor satsang met Prajnaparamita.

Als je zoom nog niet hebt geïnstalleerd, volg deze link en selecteer ‘Zoom Client for Meetings’.

Aan het begin van satsang

Stap 1

Klik op de Zoom link om de satsang ruimte (meeting) binnen te gaan

Deze link heb je in de email gekregen. De link opent in een webbrowser. Klik Launch Meeting. Het Zoom programma start automatisch op.

Step 2

Voer je naam in

Deze naam wordt weergegeven bij jouw video gedurende satsang. Als je inlogt met een onbekende naam, kunnen we je niet toelaten.

Stap 3

Zet beeld en geluid aan

Klik op de blauwe knoppen met ‘Join with video’ en ‘Join with Computer Audio’. Er is ook een mogelijkheid om beeld en geluid te testen voordat je hierop klikt.

Prajnaparamita wil graag iedereen kunnen zien tijdens satsang. Daarom vragen we je om gedurende de hele satsang je video aan te laten.

Stap 4

Kies je weergave

Rechtsboven in het scherm is een knop waarmee je kunt schakelen tussen Speaker view en Gallery view. We adviseren om Speaker view te kiezen voor de satsang. Maar als je de gezichten van iedereen wilt zien kun je Gallery view gebruiken.

Stap 5

Zorg er voor dat je comfortabel zit

Ga niet voor een fel licht, zoals een raam, zitten. Controleer of  je gezicht goed verlicht is. Dit verbetert de kwaliteit van de ervaring voor iedereen 😊

In dat opzicht: eet of drink niet tijdens satsang, aangezien dit storend is voor degenen aan de andere kant van het scherm. Zet de telefoon ook uit, zodat je niet wordt gestoord.

Stap 6

Vragen stellen

Je kunt aangeven een vraag te willen stellen door op het icoon Participants te klikken, en vervolgens op Raise hand. Nu weet het team dat je een vraag wilt stellen. Stel geen vragen via de chat tenzij het niet anders mogelijk is.

Wanneer je bent uitgenodigd om een ​​vraag te stellen, zal iemand van het team vragen of hij je kan ‘unmuten’. Klik op de blauwe knop Unmute. Nu kunnen we je horen.

Zodra het gesprek is afgelopen, zet het team je weer op Mute.

Tijdens satsang

Mochten er problemen zijn met beeld of geluid, dan kan je dat laten weten via de Zoom chat, of via email: meetingintheheart@prajnaparamita.nl